Gemeente Utrecht: binnenstadkaart met alle informatie voor groot transport

“Eindelijk een moderne binnenstadkaart met informatie die up-to-date is.”
Marlous Schrooten, Projectleider en Programmasecretaris verkeersveiligheid, Gemeente Utrecht.

Up-to-date navigeren met de binnenstadkaart in LTC W&E
Op de binnenstadkaart vind je informatie voor groot transport over bijvoorbeeld breedte en hoogtebeperkingen, maar ook laad- en losplekken staan erop. Deze kaart is bedoeld om bestuurders te informeren over hoe de stad het beste te bereiken is. Andes heeft daarbij een speciale routeplanner ontwikkeld, waarbij de bestuurder het gewicht en de afmetingen van het voertuig kan invoeren. In het reisadvies houdt de planner rekening met die gegevens. We spraken hierover met Marlous Schrooten, projectleider en programmasecretaris verkeersveiligheid bij Gemeente Utrecht.

Wat karakteriseert de bereikbaarheid in Utrecht?
“Utrecht is een drukke stad, er is veel verkeer. Het is een milieuzone en Utrecht heeft ook nog eens een historische binnenstad. Daardoor zijn er aardig wat beperkingen voor de bereikbaarheid, zoals aslast en dergelijke.”

Waardoor besloot je een oplossing te gaan zoeken voor dit probleem?
“Er was geen up-to-date, digitale kaart waarop alle beperkingen in de binnenstad van Utrecht staan. Dat was voor mij een reden om op zoek te gaan naar een oplossing.”

Wat vind jij de belangrijkste toegevoegde waarde van de binnenstadkaart?
“De binnenstadkaart biedt de mogelijkheid om in een paar klikken te zien hoe je van A naar B komt met het voertuig waarin je rijdt. Hij houdt rekening met de beperkingen die er in Utrecht gelden. Dat is ideaal!”

Waarom heeft de gemeente Utrecht voor deze oplossing gekozen?
“We waren al bekend met de LTC W&E en deze oplossing sluit daar heel mooi bij aan.”

Wat heeft de binnenstadkaart jullie als gemeente gebracht?
“Eindelijk een moderne binnenstadkaart met informatie die up-to-date is. En voor ons is het extra prettig dat we ook de laad- en losplekken in Utrecht erop kunnen zetten.”

Werkt het naar verwachting?
“Absoluut!”

Download klantcase