Case Gemeente Eindhoven: soepele doorstroming tijdens de Marathon van Eindhoven

“Dankzij een nieuwe ‘live routeplanner’ konden bezoekers en inwoners van Eindhoven toch makkelijk op hun bestemming geraken” 
Gemeente Eindhoven

In oktober 2018 vond in Eindhoven weer de jaarlijkse marathon plaats. Een groot evenement, waarbij het verkeer te maken heeft met een aantal wegen die voor korte of lange tijd afgesloten zijn. Ook zijn er veel omleidingen. Dankzij een nieuwe ‘live routeplanner’ konden bezoekers en inwoners van Eindhoven toch makkelijk op hun bestemming komen.
Omroep Brabant interviewde tijdens de editie van 2016 Edgar de Veer van Marathon Eindhoven. Hij is blij dat bezoekers en inwoners van Eindhoven nu makkelijker door de stad kunnen navigeren.
“Voor veel mensen is de marathon een feest. Maar er zijn ook mensen die het ervaren als overlast. Die mensen proberen we optimaal te faciliteren.”

Real-time informatie
De ‘live routeplanner’, LTC Live, verwerkt alle oversteekpunten en doorkomsttijden van de snelste en langzaamste loper. Als een straat wordt vrijgegeven, sturen medewerkers van Marathon Eindhoven een signaal naar de routeplanner. Dat betekent dat de online navigatie-app altijd up-to-date is.

Download klantcase