Gemeente Tilburg: alle TVM aanvragen komen nu op eenzelfde wijze binnen

Anneke Merkx, adviseur verkeersstromen Gemeente Tilburg over LTC TVM

Binnen de gemeente Tilburg vinden veel werkzaamheden en evenementen plaats. Om de doorstroming in de stad te waarborgen, is het noodzakelijk om al deze werkzaamheden en evenementen goed op elkaar af te stemmen. Want naast de individuele weggebruikers, spelen ook de belangen van bijvoorbeeld hulpdiensten en openbaar vervoer. Een uitdagende klus waar in Tilburg met veel passie en enthousiasme aan gewerkt wordt!

Voorheen kwamen de aanvragen voor tijdelijke verkeersmaatregelen via diverse kanalen binnen bij het CoördinatiePunt Weggebruik (CPW). Daar werden verbindingen gelegd tussen al geplande – en nieuwe aanvragen. LTC Wegwerkzaamheden & Evenementen bood hier de helpende hand om het overzicht te bewaren. Maar regelmatig waren de aanvragen niet compleet of voldeden niet aan de gestelde indientermijn. Hierdoor verliep de afstemming vaak niet optimaal.

LTC Tijdelijke VerkeersMaatregelen (LTC TVM) biedt hiervoor uitkomst. De aanvragen worden digitaal door de aanvrager gedaan via LTC TVM. Hierdoor komen alle aanvragen op eenzelfde wijze binnen en zijn ze compleet. Daarnaast is het mogelijk om een aantal invulvelden verplicht te maken, waardoor nu altijd de benodigde informatie beschikbaar is voor goede afstemming. Hiermee verloopt het afstemproces soepeler.

Anneke Merkx, adviseur verkeersstromen vertelt: “De eerste ervaringen met LTC TVM in Tilburg zijn goed. Omdat deze applicatie bij meerdere wegbeheerders gebruikt wordt, is de aanvragende partij vaak al bekend met de module. Maar ook voor de nieuwe gebruiker spreekt het doen van een aanvraag voor zich.

Via de module kunnen afstemverzoeken uitgezet worden bij collega’s. Het heen en weer mailen van de plannen is hierdoor verleden tijd. De informatie en adviezen omtrent de aanvraag zijn gebundeld, wat overzicht biedt. Verder kan de aanvrager zien dat zijn aanvraag in behandeling is genomen, wat als positief wordt ervaren.

Het voordeel is ook dat de digitale aanvraag na goedkeuring direct opgenomen wordt in onze module Werkzaamheden & Evenementen. Burgers hebben hierdoor altijd de meest recente informatie. Tot nu toe zijn we dus erg tevreden over de aanschaf van de TVM module!’”

Download klantcase