Gemeente Utrecht: uitstekende communicatie met burgers bij grote events

“Sinds de invoering van LTC W&E zien we niet alleen een efficiëntere manier van werken, ook de interne samenwerking verloopt stukken beter.”
Daniëlle de Groot, Bureau Bereikbaarheid Utrecht

Gemeente Utrecht werkt al jaren met LTC Wegwerkzaamheden & Evenementen (LTC W&E). Daniëlle de Groot, werkzaam bij Bureau Bereikbaarheid Utrecht, vertelt wat de aanleiding was een oplossing te zoeken in een gedigitaliseerd werkproces rondom wegwerkzaamheden en evenementen, en hoe zij en haar collega’s LTC W&E toepassen.

“Voor de introductie van LTC W&E werkten we met een planningsprogramma, dat veel minder visueel was en ons ontzettend veel tijd kostte om aanpassingen mee door te voeren. Zo moesten we bij afsluitingen alle segmenten en knooppunten noteren en deze dichtzetten. Dit was zo veel werk, dat we op zoek zijn gegaan naar een oplossing waarmee we efficiënter en eenvoudiger konden werken. Zo kwamen we bij Andes terecht.”

Praktijkvoorbeeld: Tour de France
“Sinds de invoering van LTC W&E werken we niet alleen efficiënter, ook de interne samenwerking verloopt stukken beter. Collega’s, waaronder die van het Klant Contact Centrum, kijken veel op de site als ze vragen hebben over werkzaamheden. Maar ook voor de communicatie met burgers is het een enorme verbetering: zij kunnen op de site kijken waar de geplande werkzaamheden plaatsvinden en daar direct gebruikmaken van de multimodale routeplanner. Een mooi praktijkvoorbeeld was de Tour de France. Bij dit mega-event waren we heel blij waren met LTC. Het parcours van de wielrenners hebben we volledig in LTC gezet, zodat we dit goed konden bewaken en twee weken van tevoren geen werkzaamheden meer toelieten. Alles is dan ook perfect verlopen!”

Toekomstvisie
“Onze toekomstvisie is dat projectleiders en uitvoerders zelf werkzaamheden kunnen invoeren en dat wij bij akkoord alleen maar op een knop drukken, waarna het in LTC staat. Dit bespaart onze afdeling invoerwerk.”

Download klantcase