Provincie Zuid-Holland: het digitale verkeersloket

“Het digitale verkeersloket verbetert de kwaliteit, de doorlooptijd en het proces van tijdelijke verkeersmaatregelen. Dat is directe winst voor zowel de aannemers als de provincie, en draagt bij aan onze ambitie om de best bereikbare provincie te zijn.” 
Floor Vermeulen, gedeputeerde verkeer en vervoer van Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland had de primeur met LTC Tijdelijke VerkeersMaatregelen (LTC TVM) als digitaal verkeersloket. Deze nieuwe werkwijze biedt in één oogopslag een actueel, transparant en betrouwbaar overzicht van alle geplande wegwerkzaamheden op of langs de provinciale wegen in Zuid-Holland. Daarnaast zorgt LTC TVM voor een sterke efficiencyverbetering, doordat aannemers hun aanvragen sneller met de provincie kunnen afstemmen. Zo worden conflicten voorkomen en samenwerking tussen aannemers gestimuleerd.

Kwaliteits- en efficiencyverbetering
Alle werkzaamheden worden met de nieuwe werkwijze digitaal aangemeld, afgestemd en afgehandeld. De afhandeling van aanvragen voor tijdelijke verkeersmaatregelen gebeurt bij de provincie door vier verkeersmanagers. Zij houden de planning in de gaten van het verkeersmanagementdesk en buitendienstmedewerkers.

Positieve gebruikersklantcases
Eind 2015 is het nieuwe digitale verkeersloket geïntroduceerd onder een groep van circa honderd gebruikers, waaronder werkvoorbereiders, uitvoerders en projectleiders vanuit BRL-gecertificeerde bedrijven.
“De LTC-module is overzichtelijk en kenmerkt zich in gebruiksgemak en snelheid. Via deze module krijgen we meer inzicht in de raakvlakken met andere aannemers. Dat stelt ons in staat om werkzaamheden te combineren en efficiënt te plannen”, aldus een van de aannemers.
Ook de vakgroep Specialistische Wegenbouw van Bouwend Nederland is aangehaakt en positief: “Een spraakmakende innovatie. We zien graag een uitrol van de werkwijze van de provincie Zuid-Holland naar een uniforme landelijke aanpak.”

Download klantcase