Buslijnen en halte-informatie in LTC

Wist je al dat het mogelijk is om ook de routes van stads- en streekbussen op te nemen in LTC? Zodra er afsluitingen of omleidingen op een buslijn plaatsvinden, wordt er automatisch een emailnotificatie naar de betreffende busmaatschappij verstuurd. Ook is het mogelijk om via de chatfunctionaliteit in LTC met vervoerders te communiceren. Bijvoorbeeld over voorgestelde omleidingen.

Ook Provincie Utrecht, Gemeente Den Bosch en Gemeente Eindhoven hebben onlangs de dienstregeling van alle stad- en streeklijnen weer in LTC geüpdatet. Hierdoor is het voor de wegbeheerders direct inzichtelijk of geplande wegwerkzaamheden consequenties hebben voor de bedrijfsvoering van de busmaatschappijen. Ook heeft de vervoerder vroegtijdig inzicht in alle komende verstoringen en kan hier op een adequate manier op inspelen. Zo groeit ook onder wegbeheerders en aannemers het besef van de impact van verstoringen op de bedrijfsvoering van de vervoerder en de kosten die dit met zich meebrengt.

Mogelijkheden voor jouw gemeente
Wil je ook voor jouw gemeente de buslijnen laten digitaliseren? We beschikken over de laatste informatie van alle lijnnetwerken van de stads- en streekbussen, dus je hoeft hier zelf niets voor aan te leveren. Bel voor meer informatie met één van onze accountmanagers op: 088 – 2100330!

Calamiteitenroutes
Naast buslijnen kunnen ook andere belangrijke netwerken worden gedigitaliseerd. Bijvoorbeeld calamiteitenroutes. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als het digitaliseren van buslijnen. Calamiteitenroutes worden als extra kaartlaag toegevoegd en afstemming met belanghebbenden vindt automatisch plaats wanneer er een activiteit op een calamiteitenroute wordt ingepland.