DAL gemeenten en netbeheerders positief over nieuwe werkwijze

DAL gemeenten en netbeheerders positief over nieuwe werkwijze
LTC Meldingen & Vergunningen

Ook de DAL-gemeenten (Delfzijl, Appingedam en Loppersum) werken met LTC Meldingen & Vergunningen. En hoe!

Op 28 februari jl. heeft in het gemeentehuis van Appingedam de toelichting op de AVOI (Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur) plaatsgevonden. Met behulp van deze verordening voldoen de DAL-gemeenten aan de wettelijke plicht om te zorgen voor een goede coördinatie van al het boven- en ondergrondse werk in de openbare ruimte. Aansluitend vond de training LTC M&V plaats, waar netbeheerders en grondroerders uitgebreid vragen konden stellen over het gebruik van de nieuwe applicatie.
Zo was iedereen, gemeenten en netbeheerders, goed voorbereid en klaar voor de nieuwe werkwijze.

Het grote voordeel is dat de DAL-gemeenten nu op eenzelfde manier werken als veel andere Groningse gemeenten, zoals bijvoorbeeld Oldambt en Midden-Groningen. Voor de netbeheerders in de regio Groningen levert dit veel voordeel op. Zij kennen LTC en hebben nu nog meer overzicht in hun aanvragen en de verschillende statussen van alle geplande werken in de openbare ruimte.

Gemeente Delfzijl zal op korte termijn ook gebruik gaan maken van een koppeling tussen LTC en het zaaksysteem DECOS JOIN. Over efficiënt werken gesproken!

Meer weten over deze koppeling? Lees dan ook het artikel over gemeente Stadskanaal.