Het klantportaal in een nieuw LTC-Jasje!

Live vanaf 12 oktober 2018

Wanneer je vanaf vrijdag 12 oktober op het LTC klantportaal inlogt, zie je net even wat anders…
Een vernieuwd fris ontwerp, een eenvoudigere navigatie en een verbeterde toegang!

Het design van het nieuwe klantportaal is in dezelfde look & feel als de website www.ltcworld.com en is nu ook responsive. Het past zich dus aan aan het scherm waarmee je het klantportaal bekijkt.
Hierdoor is het makkelijk om ook even via je tablet of smartphone LTC op te starten, nieuwsberichten te lezen of te checken of er bijvoorbeeld nog openstaande acceptatieverzoeken of nieuwe chatberichten zijn.

En ook het inloggen is verbeterd. Dit kan voortaan heel eenvoudig via één en dezelfde url.

Wat vind je er?
Als je bent ingelogd (in het voorbeeld werk je met de applicatie LTC W&E), kun je door te klikken op de iconen bovenaan, direct starten met werken in LTC. Werk je nog niet met bepaalde applicaties, dan vind je hier meer informatie over de betreffende module of applicatie.

Verder biedt het klantportaal veel extra informatie over nieuwe releases en events, een persoonlijk dashboard met actuele gemeentelijke informatie en handige instructievideo’s en documentatie.

Via de button ‘LTC Map Service’ kun je met één druk op de knop wijzigingen op de geografische kaart doorgeven.
Verder kun je je aanmelden voor de LinkedIn groep waar je op de hoogte wordt gehouden van alle laatste ontwikkelingen. Binnenkort gaan we deze LinkedIn groep ook inzetten om de gebruiksvriendelijkheid van het LTC Platform te verbeteren. Dus vind je het leuk om mee te denken over de ontwikkeling van LTC? Meld je dan aan via de link in het nieuwe klantportaal.

Heb je al een kijkje genomen? Wij leren graag van de reacties van onze LTC-professionals, dus heb je tips, vragen of opmerkingen? Mail ze dan naar info@ltcworld.com.