LTC breidt uit naar onze oosterburen

Sinds begin 2018 is Stadt Bergisch Gladbach als eerste Duitse gemeente gestart met de applicatie LTC Meldingen & Vergunningen. Het gaat hierbij niet alleen om vergunningen van nuts- of bouwbedrijven maar ook voor aanvragen van particulieren. De oplossing is speciaal voor de Duitse markt aangepast.
De afgelopen jaren is het aantal vergunningsaanvragen in de Duitse gemeente ontzettend snel gegroeid. Denk daarbij aan tijdelijke blokkades zoals containers, een hijskraan of het plaatsen van een stijger, parkeerverboden, terrasvergunningen, evenementen en graafwerkzaamheden.

Ondanks extra mankracht konden ze in Stadt Bergisch Gladbach een snelle afhandeling van al deze aanvragen niet meer garanderen en bleef er weinig tot geen tijd meer over voor de verplichte controles in de buitendienst.

Voor Stadt Bergisch Gladbach was het belangrijk dat de applicatie niet alleen voordelen voor de interne afhandeling zou brengen, maar ook tijd zou besparen voor de aanvragende partij. Daarnaast moest de oplossing de hoeveelheid werk voor de aanvragende partij verminderen. De applicatie van LTC biedt die mogelijkheid en is dus dé oplossing voor dit probleem.

Meer weten? Lees hier het interview met Sebastiaan Höller, Baustellenmanager Stadt Bergisch Gladbach.