Koppeling met DECOS JOIN voor Stadskanaal

Brug Stadskanaal

Relevante informatie automatisch delen via het zaaksysteem

Gemeente Stadskanaal werkt al een tijdje met LTC Meldingen & Vergunningen. Vanwege een wettelijke verplichting houdt de gemeente dossiers bij van de verleende vergunningen en archiveert zij deze in het zaaksysteem DECOS JOIN. Hoe makkelijk zou het zijn om de data van beide applicaties te kunnen uitwisselen!

Gekoppelde applicaties

Samen met DECOS en Andes is Gemeente Stadskanaal om de tafel gaan zitten, met als resultaat een koppeling tussen beide applicaties op basis van een standaard uitwisselingsformaat (StUF-koppeling). Gezamenlijk is bepaald welke informatie, op welk moment, vanuit LTC naar JOIN moet worden gestuurd. Ook wordt er informatie vanuit JOIN naar LTC gestuurd. Het zaaknummer dat in JOIN wordt aangemaakt, komt namelijk ook in LTC te staan. De gemeente kan zo de volledige aanvraag voor een vergunning of instemming afhandelen in LTC M&V, waarbij de relevante informatie automatisch in het zaaksysteem wordt gezet. Hoe handig is dat!

Stadskanaal voldoet hiermee aan de wettelijke verplichtingen voor bewaartermijnen. Bovendien gaat, door de verminderde kans op fouten, de kwaliteit van het werk ook nog eens omhoog. Net als de efficiency!

Meer weten over deze koppeling? Bel met 088-2100330.